13 decembrie este ZIUA TIPOGRAFILOR

La Mulți Ani, TIPOGRAFI!

13 decembrie este ZIUA TIPOGRAFILOR

Fie că lucrați în tipografii, fabrici de ambalaje, edituri, ziare, produceți materiale publicitare, sunteți furnizori ai intregii industrii grafice, vă urăm un călduros La Mulți Ani!

Celor care au lucrat și sunt deja pensionari le dorim deasemenea La Multi Ani!

În ziua de 13 decembrie 2018 comemorăm înaintașii tipografi căzuți în 13 decembrie 1918 exact la locul evenimentelor de acum 100 ani, respectiv în București, pe Calea Victoriei nr. 37 B, Hotel Novotel (punct de reper), la ora 12.00 .

De la ora 12:30, în Sala Paris a Hotelului Novotel va avea loc o conferință de presă, în cadrul căreia sindicatul tipografilor și-a propus să reașeze pe locul pe care îl merită în istoria sindicală acțiunea revendicativă a tipografilor.

Cu acest prilej va fi lansată și a doua ediție a cărții cu titlul „Scurtă istorie tipografică și a mișcării sindicale, In memoriam Revoltei Tipografilor din 1918″, a scriitorului clujean Ioan Ciorca, în prezența autorului. Lucrarea cuprinde și o scurtă istorie tipografică, precum și a mișcării sindicale în care sunt incluse și cele trei revolte muncitorești din România postbelică. Cartea este un omagiu adus tipografilor bucureșteni care au căzut secerați de gloanțele forțelor de represiune – în Piața Teatrului Național, la data de 13 decembrie 1918 –, pentru un trai mai bun menit să le asigure minimul necesar de subzistență.

La eveniment sunt așteptate oficialități din administrația centrală și locală, oameni de cultură precum și conducerea Asociației Tipografilor „Transilvania” (ATT), patronatului tipografilor din România.

Sanatate multă și spor în tot ce faceți!