COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNFIINŢAREA CT 382 – TEHNOLOGIA GRAFICĂ

Miercuri, 9 februarie 2011, a avut loc la sediul ASRO (Asociaţia de Standardizare din România) din Bucureşti şedinţa de constituire a comitetului ASRO/CT 382 – Tehnologie grafică, având comitet internaţional corespondent ISO/TC 130 – Graphic technology.

Constituirea Comitetului Tehnic naţional CT 382 a fost hotărâtă la ASRO ca urmare a interesului exprimat de ATT şi a agenţilor economici interesaţi de standardizare în domeniul tehnologiei grafice.

Membrii „CT 382 – Tehnologia Grafică” prezenţi la şedinţa de constituire sunt următorii: Mircea Abăitănci, Costel Amzăr (Print Magazin), Dragoş Bălan (Grafică şi Tipar srl), Bogdan Breazu (ISM), Dan Ciobotaru, Zoica Cojocaru (Critical Projects srl), Martin Csuros (Spectrograf srl), Mihai Florescu (Best Print Services), Mirela Marica (ATT), Liliana Mosoi (Druckfarban România), Radu Pavel (Heidelberg Druckmaschinen România), Dorin Piţigoi (Color Service Transilvae), Iulia Popa (Sun Chemical srl), Laszlo Porsche (Infopress Group), Szabo Benczo Laszlo (EDS România), Karoly Racz (Siko România) şi Dan Răcean (Printing consult 2003 srl).

Şedinţa a fost prezidată de D-na Iuliana Chilea, Director Standardizare ASRO, care a fost însoţită de D-na Mădălina Simion, Expert Standardizare în Departamentul Neelectric din cadrul ASRO, care este şi responsabila pentru acest CT 382 în cadrul ASRO.

Ordinea de zi a şedinţei de constituire a ASRO / CT 382 – Tehnologie grafică a constat în alegerea preşedintelui şi secretariatului comitetului, stabilirea primei întâlniri de lucru a acestui an şi a planului de lucru pentru acest an.
Preşedinte al CT 382 a fost ales Dl. Dorin Piţigoi, iar secretariatul CT 382 va fi ţinut de ASRO, prin D-na Mădălina Simion, care a solicitat şi sprijinul D-nei Mirela Marica pentru a ţine legătura cu membrii comitetului.

Următoarea întâlnire a CT 382 este la 1 iunie 2011, dată până la care comitetul are în lucru traducerea standardului ISO 12637 – vocabulary cu 4 părţi: 1- fundamental terms ; 2- prepress terms; 3- printing terms; 4- postpress terms.
Orice agent economic care activează în domeniul industriei poligrafice şi care are interes în standardizare este binevenit să-şi desemneze un reprezentant în CT 382. Această persoană trebuie să aibă cunoştinţe solide şi experienţă în domeniu, să cunoască engleza şi franceza sau germana, să fie dispus să facă muncă voluntar în acest comitet şi să plătească cotizaţia stabilită de ASRO.

Nu există termen de înscriere, dar în momentul semnării angajamentului trebuie să achite cotizaţia pe anul respectiv, indiferent de luna de înscriere.

Pentru orice informaţii scrieţi la : birou@asociatia-tipografilor.ro şi madalina.simion@asro.ro

Comitetul Director ATT
11.02.2011